Informatika

Header
Vállalati informatika

Vállalati informatikával foglalkozunk, melyet 14 témakörre bontottunk, és mindegyikről háromféle képzés áll rendelkezésre.

Az első témakörök azok, amelyeket minden vezető ismer és használ a munkája során. Mindenki levelezik, nyomtat, információt oszt meg. Ha elakad, támogatást vagy felvilágosítást kér. Jelen vagyunk az Interneten, honlapokon, közösségi médiában, blogokon, rendelünk és eladunk online áruházakban. Ezekben a témakörökben megmutatjuk, hogy mi van a felszín mögött, mitől működnek jól ezek a rendszerek, mi az ipari gyakorlat és trend, mibe és hogyan érdemes belevágni, és mibe inkább nem.

A további témakörök a munkánk során használ alkalmazásokkal, rendszerekkel és infrastruktúrával foglalkoznak, amelyeket még komolyabb informatikai képzettség és tapasztalat nélkül is át lehet látni és érteni. Rendszerek, amelyeket használunk, de időnként tovább kell fejleszteni, frissíteni vagy másikra cserélni. Időnként probléma van velük, nem működnek vagy gond van a hálózattal, ahol telefonálunk és összekapcsolódnak a rendszereink. Számos jó tanácsunk van ezekre a kérdésekre.

Komoly mennyiségű és kritikus fontosságú adatokat kezelünk, adatbázisokat és a hozzájuk szükséges infrastruktúrát. Hogyan bővítsük ezeket, vegyük meg vagy béreljük. És hogyan menedzseljük bármelyik opciót is választjuk?

Aztán a nehéz, elvont témák, amiről mindenki beszél, de mindenki mást mond. Mi történik igazából a felhő alapú rendszerekkel, mit és hogyan érdemes csinálni az informatikai biztonság, a számos informatikai szabvány és folyamat, valamint az informatikai projektek jelentette kihívásokkal?

Végül az informatikai irányítás az utolsó témakör, ahol a trendek és az IT stratégia mellett szó esik az informatikáért felelős vezetők olyan dilemmáiról, mint a speciális jogi és HR vezetési kérdések az informatikában, kezdve a fluktuációtól a fizetési rendszerekig, vagy a szolgáltatás-kiszervezés jogi kérdésköréig.

Mindig többféle megoldást mutatunk be és hasonlítunk össze, nem egy-egy cég megoldását mutatjuk be.